Familjevandring på Nötö i Åbo skärgård

Tillsammans med min åttaåriga dotter Linnea och min arbetskollega Anna Karin åkte vi till Nötö i Åbo skärgård. Besöket var en del av projektet St Olav Waterway och vi ville tesvandra en vandringsled inom ramen för projektet. Ombyte från vardagsmiljön är alltid välkommet och möjligheten att tillbringa ett par dagar utomhus i naturen i en ny miljö kändes uppfriskande. Tystnaden och stillheten på Nötö var påtaglig för en stadsbo. Jag har en gång tidigare vandrat på kontinenten men skärgårdens miljö gav en helt annan upplevelse där vattnet var närvarande nästan hela tiden.

091

Det regnade och var lite ruskigt väder då vi anlände till Nötö. Vi kände ingen större lust att bege oss ut i terrängen utan lekte i stället kurragömma inne i Backaro Bed & Breakfast där vi också övernattade. Senare på kvällen slutade det regna och vårt värdpar Ida och Emanuel tog oss med på en promenad till det vackra kapellet och i omgivningarna runt byn och det kändes som om vi trots allt fick pröva på att vandra lite också den dagen. Rummen i Backaro var mysiga och sängarna bekväma. Efter en lång natts sömn var vi redo för en ny dag och vädret gjorde oss inte besvikna. Vi vakande till solsken och efter den läckra och rikliga frukosten var vi redo att utforska ön. Vi vandrade i väg genom skogen och kom så småningom upp på klippor varifrån vi hade en underbar utsikt över havet och öarna utanför. Det kändes som den mest naturliga platsen att sitta och äta vårt medhavda mellanmål på och vi stortrivdes alla tre i solen på berget. Anna Karin hade laddat ner en app på sin smarttelefon och vi kunde följa leden med hjälp av den. Vissa svårigheter att hålla oss på den rätta rutten hade vi dock i bland.
097
Nånstans under vandringen tröttnade Linnea och hon uttrycker själv att hon blev ’trött och hungrig och arg’. Vi fick locka med att hon skulle bli skjutsad på en kärra till Nötö lanthandel på glass innan hon åter hittade energi att vandra. vandringen var totalt ca 4 km lång och jag trodde att Linnea skulle klara det med glans men det blev trots allt lite motigt för henne. All trötthet för Linneas del var glömd då hon såg gårdshunden Jaffa komma lufsande mot oss och hon fick gosa med den en stund innan vi fick äta Idas goda lunch.

Maria

8 åriga Linnea skriver om Nötö

Det vad en gång en dam som hette Anna Karin och en annan dam som hette Maria ja och en liten flicka som hette Linnea. En dag bestämde sig Anna Karin, Maria och Linnea för att åka till Nötö på en arbetsresa. Det vad ju förstos Anna Karin och Maria som skulle på arbetsresa men Linnea vad med för att Anna Karin och Maria skulle få se hur det är att ha ett barn med sig och vandra. Ja för att Anna Karin, Maria och Linnea for faktiskt och vandra. Men i slutet av vandringen blev Linnea trött och arg. På Nötö fanns också en hund som hette Jaffa och han var väldigt söt och snäll. Anna Karin, Maria och Linnea måste ju också bo nonstans dom två dagarna dom vad på Nötö och dom bestämde sig för att bo på Bed and Brakfast som vad ett väldigt trevligt ställe tyckte Anna Karin, Maria och Linnea. Dom som drog Bed and Brakfast vad också väldigt trävliga. Maten på Bed and Brakfast vad jette god. Anna Karin, Maria och Linnea lekte också kurra gömma i det stora huset. Det fanns också en spindelgunga på gården som Linnea tyckte väldigt mycket om. Snipp snapp snu så var den sagan slut.
094

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s