Suomi

Pyhän Olavin merireitti – Pohjoismainen pyhiinvaellusreitti

Saariston monimuotoisessa luonnossa olet historiallisella matkalla, jossa matkailijat ja paikalliset asukkaat kohtaavat. Olet matkalla, joka käsittää melkein 1200 kilometriä.

Seuraa pyhiinvaeltajien jalanjälkiä

Keväällä, kylmien kimaltelevien vesien aikaan keväällä tai syksyllä, hehkuvaan ruska-aikaan saaristossa on upeaa kulkea patikoiden. Hiljaisuus syleilee sinua, kun tutkit tuulen, meren sekä maanviljelijöiden ja kalastajien muokkaamia maisemia. Illalla pitkän patikoinnin jälkeen viihtyisät hotellit ja aamiaismajoitukset odottavat sinua kotitekoisine aterioineet. Voit myös vierailla rennoissa fine dining-ravintoloissa, joissa voit nauttia sesonginmukaisista raaka-aineista tehdyistä herkuista.

Matkusta hitaasti saarelta toiselle vuokraamalla soutuvene, kajakki tai purjevene. Jos sää on huono, hemmottele itseäsi hieronnalla tai joogaviikonlopulla tai vuokraa viihtyisä mökki hyvin ansaitulle retriitille. Pyhän Olavin merireitti on Suomen ensimmäinen pitkän matkan pyhiinvaellusreitti, polku keskiaikaisten pyhiinvaeltajien jalanjäljillä ja veneiden vanavedessä.

Valitse oma polkusi
Pyhän Olavin merireitti on osa St Olav Ways pyhiinvaellusreittiä ja Euroopan neuvoston kulttuurireittejä. Voit valita muutaman tunnin, muutaman päivän tai viikkojen mittaisen kävelyn Turusta Trondheimiin johtavalla reitillä. Suunnittele oma matkasi ja varaa yöpyminen tai muita palveluja digitaalisen karttamme avulla.  Google TrailView!Final version of map_logo_small

Lisätiedustelut:
Paraisten hankevastaava James Simpson, james.simpson@parainen.fi
Seuraa meitä seuraavissa medioissa: Facebook, Instagram, Twitter
#olavinreitti #stolavwaterway

Tarinoita Pyhän Olavin reitistä.

Pyhän Olavin merireitti on kansainvälinen hanke Central Baltic -ohjelmasta 2016 – 2019.

Turun sanomat: Pyhän Olavin merireitti vie pyhiinvaeltajat purjelaivalle

Advertisements